Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانیل بی. شاپیرو در روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: حمایت آشکار ترامپ از نتانیاهو در طول انتخابات اخیر اسراییل، از روابط نزدیک این دو نفر حکایت دارد. آنها در مسائلی مختلفی از نگاه مشترک برخوردارند از جمله امنیت ملی و مشی سیاسی. در حالی که مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی همچنان ادامه دارد، آشکار است که نتانیاهو در قدرت خواهد ماند؛ امری که تداوم همکاری و روابط مطلوب اسراییل و آمریکا را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال هنوز برخی تصمیمات حساس در انتظار هر دو نفر است.

 در ادامه این مطلب آمده است: چنانکه اعلام خبر غافلگیر کننده خروج نظامیان آمریکایی از سوریه توسط ترامپ نشان داد، هیچ‌گاه دولت‌های مستقر در  واشنگتن و تل‌آویو مواضع صددرصد مشترکی باهم ندارند.‌ اما برای آشکار شدن عیار واقعی گرمی روابط میان این دو دولت، تصمیمات آینده آنها در سه حوزه اصلی را باید مدنظر قرار داد.

نخست اینکه دولت ترامپ باید تصمیم بگیرد کی و چگونه برنامه خود برای معامله قرن و صلح میان فلسطین و اسراییل و محتوای آن را عرضه کند. زمان به سرعت می‌گذرد. قبلا تصور می‌شد که این طرح بلافاصله پس از انتخابات اسراییل مطرح خواهد شد اما حالا معلوم شده که باید منتظر تشکیل دولت ائتلافی نیز بمانیم. همچنین تعطیلات رمضان نیز باید بگذرد. به این ترتیب نزدیک‌ترین زمان ماه ژوئن خواهد بود.

در عین حال ماهیت این نقشه اکنون بیشتر محل توجه قرار گرفته است. مایک پومپئو در سخنرانی‌های اخیر خود بخش‌های بیشتری از تفکر پشت این نقشه هنوز سری دولت ترامپ را افشا کرده است. او آشکارا گفته که این طرح بر مبنای راه‌حل دو کشوری شکل نگرفته است، می‌تواند قصد اسراییل برای الحاق شهرک‌های کرانه باختری به خاک خود را پوشش دهد و در عوض با حمایت مالی اعراب حاشیه خلیج‌فارس، امتیازاتی اقتصادی به فلسطینی‌ها بدهد تا بتوانند زمینه تحقق رویاهای خود برای داشتن کشوری مستقل را فراهم کنند.

اما درباره اجرای این طرح، یک پرسش پیش روی هر دو دولت قرار دارد. این نقشه و احتمالا هر گونه طرح ارائه شده توسط ترامپ، از سوی فلسطینیان و همچنین کشورهای عربی که خواهان راه‌حل دو کشوری هستند و نامزدهای دموکرات انتخابات آمریکا رد خواهد شد. دموکرات‌ها ممکن است مدعی شوند که خود را به این طرح پایبند نخواهند دانست و پس از انتخابات به راهکار دو کشوری باز خواهند گشت.

بنابراین آیا این طرح دوام خواهد آورد و اگر شکست بخورد اسراییل می‌تواند الحاق شهرک‌ها را با هزینه‌ای قابل‌قبول، به طور یکجانبه دنبال کند؟ یکی از هزینه‌های احتمالی آن، خدشه در روابط آمریکا و اسراییل با اعراب خواهد بود. سعودی‌ها، اماراتی ها و سایر رهبران عرب آشکارا از موضع سخت ترامپ علیه تهران استقبال کرده‌اند. آنها در این مسأله با اسراییل نیز هماهنگی و همکاری نزدیک دارند و سرنخ هایی برای عادی سازی روابط و کاستن از اهمیت قضیه فلسطین نشان داده‌اند.

اما تاکنون کسی از آنها نخواسته بود از طرحی که هر گونه امید برای تاسیس کشور مستقل فلسطینی را نابود می‌کند، حمایت کنند چه برسد که آن را تامین مالی کنند. کسی از آنها نخواسته بود که بر اقدام اسراییل با حمایت آمریکا برای الحاق شهرک‌های کرانه باختری چشم بپوشند. کسی از آنها نخواسته بود از اقدامات اسراییل و آمریکا که از نظر متحدان آنها مانند مصر و اردن بی‌ثبات کننده هستند، حمایت کنند.

علائم وجود این گونه تنش‌ها رو به افزایش است. عبدالله پادشاه اردن اخیرا شکایت کرده بود که از عناصر سیاسی طرح ترامپ کاملا بی‌خبر است و نگران اتفاقات پیش رو است. رییس‌جمهور مصر السیسی نیز پس از استقبال گرمی که از او در کاخ سفید به عمل آمد، اعلام کرد قصد ندارد در طرح آمریکایی ناتوی عربی علیه ایران شرکت کند.

بنابراین پرسشی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا اسراییل می‌تواند به روابط خود با کشورهای عرب گرمی ببخشد و امکان دارد شراکت این کشورها با آمریکا موجب شود که با طرح ترامپ که احتمال راه‌حل دو کشوری را از بین می‌برد موافقت کنند؟ و سرانجام در مورد ایران در حالی که عمر دولت ترامپ به سرعت در حال سپری شدن است، این دولت با یک تصمیم حیاتی مواجه است: آیا دست به اقدامات جدی‌تری برای توقف برنامه هسته‌ای ایران خواهد زد؟

گام‌هایی که تاکنون برداشته شده یعنی خروج از برجام و افزایش تحریم‌ها، از حمایت اسراییل و اعراب برخوردار شده و دردسر اقتصادی شدیدی برای ایران ایجاد کرده است. اما ایران در برجام باقی مانده و گویا منتظر پایان عمر دولت ترامپ است. در مدت کوتاه یک سال و نیمی که از دولت ترامپ باقی مانده و حدود یک سالی که تفریبا تا درگیری کامل ترامپ در جریان رقابت انتخاباتی فرصت هست، دست‌کم برخی از مشاورانش از او خواهند خواست که گام‌های بیشتری بردارد. دولت او به تازگی مدعی شد که قانون مصوب سال ۲۰۰۱ که مجوز حمله به طالبان و القاعده را به دولت آمریکا می‌داد، پس از دو دهه برای حمله به ایران نیز قابل استناد است.

در حالی که برخی نامزدهای دموکرات مدعی هستند در صورت پیروزی به برجام باز خواهند گشت، متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا نیز امید دارند در مدت باقی مانده این کشور ضربات شدیدتری به برنامه هسته‌ای ایران بزند.

اما وسعت منافع مشترک تا آنجا نیست که معلوم کند چه کسی باید این ضربه را به ایران وارد کند. بنابراین تصمیم بار دیگر به خود آنها باز می‌گردد. آیا ترامپ که شدیدا به حمله آمریکا به عراق می‌تاخت و شتاب داشت که نظامیان آمریکایی را از سوریه خارج کند، درست در زمانی که به آرای مردم نیاز دارد، قبول خواهد کرد که جنگ دیگری را در خاورمیانه آغاز کند؟ اگر نه آنگاه ممکن است آمریکا به اسراییل و اعراب چراغ سبز نشان بدهد که خودشان چنین حمله‌ای را آغاز کنند. این تصمیمی نیست که نتانیاهو یا رهبران جهان عرب هرگز با آن مواجه شده باشند اما اکنون زمان آن فرا رسیده که به طور جدی درباره واکنش خود به این درخواست فکر کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: جنگ اعراب و آمریکا جنگ ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۲۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جو بایدن: در صورت حمله اسراییل به رفح، از ارسال سلاح به اسرائیل خودداری می کنیم

 جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه برای اولین بار علناً به اسرائیل هشدار داد در صورت تهاجم گسترده به شهر شلوغ پناهجویان رفح در جنوب نوار غزه، ایالات متحده ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف خواهد کرد.

به گزارش صدای ایران ، بایدن در مصاحبه ای با سی ان ان گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها وارد رفح شوند... سلاح هایی را که در طول تاریخ برای مقابله با رفح و برای مقابله با شهرها استفاده می شد در اختیار آنها قرار نمی دهم...»

رویترز نوشت اظهارات بایدن تندترین ترین اظهارات عمومی تاکنون در تلاش های او برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح است. همچنین شکاف فزاینده بین امریکا و قوی ترین متحدش در خاورمیانه را برجسته می کند.

بایدن اعتراف کرد که اسرائیل از سلاح های آمریکایی برای کشتن غیرنظامیان در غزه استفاده کرده است.

وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد جنگ اسرائیل که هفت ماه است ادامه دارد، تاکنون منجر به کشته شدن 34 هزار و 844 فلسطینی شده که بیشتر آنها غیرنظامیان هستند.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که واشنگتن روند تحویل تسلیحاتی را که ممکن است در رفح استفاده شود به دقت بررسی می کند و در نتیجه ارسال محموله ای متشکل از 1800 بمب، هر کدام 2000 پوند (907 کیلوگرم) را متوقف کرده است. همچنین 1700 بمب که هر کدام 500 پوند (حدود 227 کیلوگرم) وزن دارند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل این هفته تصمیم واشنگتن برای به تعویق انداختن ارسال محموله‌ها را "بسیار ناامیدکننده" خواند، اما گفت که او معتقد نیست که ایالات متحده ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف می کند.

بایدن در پاسخ به سوالی درباره بمب‌های 907 کیلوگرمی که واشنگتن به اسرائیل می‌فرستد، گفت: در نتیجه بمب‌ها و دیگر تسلیحاتی که مراکز جمعیتی را هدف قرار می‌دهند، غیرنظامیان در غزه کشته شده‌اند.

این هفته اسرائیل به رفح حمله کرد، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، اما بایدن گفت که بمباران اسرائیل در آنجا را تهاجم همه‌جانبه نمی‌داند زیرا اسرائیل «مراکز جمعیتی» را بمباران نکرده است.

پخش این مصاحبه ساعاتی پس از آن انجام شد که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا علناً گفت تصمیم هفته گذشته بایدن برای توقف تحویل هزاران بمب سنگین به دلیل نگرانی در مورد رفح اتخاذ شده است، زیرا واشنگتن با طرح های اسرائیل برای انجام یک حمله بزرگ بدون تضمین  حفاظت غیرنظامیان مخالفت می کند.

ایالات متحده بزرگترین تامین کننده تسلیحات به اسرائیل است و تحویل تسلیحات پس از حمله 7 اکتبر حماس تسریع شد.

در سال 2016، دولت‌های آمریکا و اسرائیل سومین یادداشت تفاهم را امضا کردند که کمک‌های نظامی به ارزش 38 میلیارد دلار در مدت 10 سال، و کمک‌های مالی به مبلغ 33 میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی، علاوه بر پنج میلیارد دلار برای سیستم دفاع موشکی، در اختیار تل آویو قرار می گیرد. ماه گذشته، کنگره ۲۶ میلیارد دلار بودجه اضافی برای اسرائیل تصویب کرد.

اما بایدن گفت که ایالات متحده به ارائه تسلیحات دفاعی به اسرائیل از جمله سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین ادامه خواهد داد.

وی افزود: ما به تضمین امنیت اسرائیل با توجه به گنبد آهنین و توانایی آن در پاسخ به حملاتی که اخیراً از خاورمیانه انجام شده است، ادامه خواهیم داد.

وی افزود: «اما این کاملاً اشتباه است... ما سلاح و گلوله‌های توپخانه را عرضه نمی‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم/ دو سال پیش اعلام کردم که ایران ظرفیت تولید بمب هسته ای دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم/ احتمال جنگ فراگیر در منطقه هنوز برطرف نشده
  • جو بایدن: در صورت حمله اسراییل به رفح، از ارسال سلاح به اسرائیل خودداری می کنیم
  • اتمام حجت هسته‌ای ایران با اسرائیل و آمریکا | موجودیت ایران تهدید شود، دکترین هسته‌ای خود را تغییر می‌دهیم | اگر اسرائیل به حمله ایران پاسخ می داد...
  • کمال خرازی : در صورت تهدید موجودیت ایران دکترین هسته‌ای خود را تغییر می دهیم
  • اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم
  • بیانیه ارتش اسرائیل درباره عملیات رفح
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد